Surau Sekolah Kebangsaan Bukit Jelutong

2019-10-28 02:02:08TENTANG SEKOLAH

Sekolah Kebangsaan Bukit Jelutong merupakan sebuah sekolah rendah Berprestasi Tinggi yang terletak di No.6, Jalan Serambi U8/21,Seksyen U8, Shah Alam, Selangor. Sekolah ini mempunyai dua sesi iaitu pagi dan petang. Jumlah keseluruhan pelajar ialah sebanyak 2004 orang murid untuk sesi tahun 2017 dan majoriti nya beragama Islam.

Alamat Sekolah: No 6, Jalan Serambi U8/21, Seksyen U8 Shah Alam Selangor

Lokasi Sekolah: https://goo.gl/maps/GxQEwXL6x4C1pj8a9

Nombor Telefon SK Bukit Jelutong: 03-78459457


TENTANG SUMBANGAN

Timbul keperluan kepada sebuah untuk membina tempat ibadat yang kondusif dan selesa pada warga SK Bukit Jelutong. Perkara ini telah dibincangkan bersama pihak PIBG SK Bukit Jelutong dan telah mencapai kata sepakat dan bersetuju untuk membina surau sekolah yang baru. Buat masa sekarang, surau hanyalah dua bilik darjah yang diubahsuai dan tidak mampu menampung jumlah pelajar yang ramai. Keperluan yang mendesak terhadap kewujudan sebuah tempat beribadah seperti surau yang sesuai bagi membangun dan menghidupkan roh keagamaan bersifat kerohanian yang boleh menjadi tunjang dan pedoman hidup pelajar Islam di sekolah ini. Kewujudannya juga akan menarik dan mengalakkan individu Islam ke arah mendekatkan diri dengan agama di samping memupuk dan membina akhlak yang baik. Beberapa aktiviti telah dilakukan sebelum ini oleh pihak PIBG SK Bukit Jelutong untuk mengumpul dana pembinaan surau ini namun ianya belum mencukupi untuk memulakan projek. Pihak sekolah memerlukan sekitar RM250,000.00 untuk memulakan urusan pemulaan projek dan kelulusan. Anggaran keseluruhan kos adalah RM770,000.00. Oleh yang demikian pihak PIBG SK Bukit Jelutong amat berharap agar usaha murni mendapat perhatian dan sumbangan amal jariah daripada orang ramai.


Nombor Akaun Bank: 1106 3100 1395

Atas Nama: PIBG SK Bukit Jelutong

Nama Bank: Bank Kerjasama Rakyat Malaysia

No Tel untuk dihubungi: 018-966 5711

 Untuk maklumat lanjut, tuan/puan boleh juga menghubungi menerusi apikasi WhatsApp di bawah:

USTASRAFF

Perkhidmatan Online Banking (FPX) disediakan oleh ANSI SYSTEMS SDN BHD. Semua sumbangan akan dimasukkan ke dalam akaun sekolah selepas LIMA (5) hari (Hari Bekerja). Tiada caj dikenakan. 

Sumbangan ONLINE boleh klik pada pautan di bawah

Online Banking Surau SK Bukit Jelutong

Tambah SAHAM AKHIRAT dengan waqaf PEYATIM. Hanya klik di bawah:

Jom Waqaf Bersama Waqaf PEYATIM
PELUANG MENYUMBANG KEPADA INSTITUSI LAIN
Tuan/puan boleh menyumbang kepada pelbagai masjid, NGO dan sekolah dengan memuat turun aplikasi IHSAN dengan klik Download Aplikasi Ihsan di bawah:


Download Aplikasi Ihsan

Messages