waqaf pendidikan anak yatim dan miskin

2020-04-05 07:14:38

University College Bestari (UCB) di Setiu Terengganu adalah sebuah universiti yang berkonsepkan waqaf pendidikan untuk membantu anak yatim atau anak miskin di seluruh Malaysia

 

Kini lebih daripada 15,000 siswazah telah menamatkan pengajian di peringkat Diploma, Sarjana Muda dan Sarjana (MBA). UCB juga telah mengeluarkan biasiswa kepada 560 siswa Program Asasi dengan belanja RM5.6 juta. UCB juga telah mengeluarkan pendahuluan bagi menampung sara hidupyuran pengajian dan asrama yang berjumlah lebih daripada RM21 juta. 
Oleh yang demikian, YAWATIM (Yayasan Waqaf Pendidikan Anak Yatim atau Miskin Malaysia) telah menggerakkan usaha bagi mendapatkan dana dan sumbangan daripada pelbagai pihak bagi tujuan waqaf pendidikan anak yatim dan miskin tersebut.
BERWAQAF MELALUI WAQAF PEYATIM ONPAY

Menyumbang dengan lebih fleksibel. Kami menerima amaun yang pelbagai mengikut jenis sumbangan yang diberikan. Klik pada pautan di bawah:


WAQAF PEYATIM ONPAY

Sukacita dimaklumkan bahawa segala derma yang diberikan adalah dikecualikan dari cukai pendapatan (Rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.3872).


BERWAQAF SECARA BULANAN


Berwaqaf juga boleh dilakukan secara bulanan melalui Jompay. Pewaqaf boleh meletakkan AMAUN POTONGAN (Contohnya RM10, RM30 mahupun RM100) dan TEMPOH PEMOTONGAN (1 tahun, 2 tahun mahupun 15 tahun) mengikut yang DIHAJATI. Lebih mudah, klik pada pautan di bawah untuk membuat sumbangan secara bulanan


Sukacita dimaklumkan bahawa segala derma yang diberikan adalah dikecualikan dari cukai pendapatan (Rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.3872).


SUMBANGAN SECARA BULANAN
Untuk maklumat lanjut, WhatsApp PENGURUS NEGERI YAWATIM melalui pautan di bawah:

YAWATIM PEJABAT PERLIS/KEDAH


Messages