Tambah Saham Akhirat dengan Waqaf PEYATIM

2020-04-05 07:14:38

University College Bestari (UC Bestari) di Setiu Terengganu adalah sebuah universiti yang berkonsepkan waqaf pendidikan untuk membantu anak yatim atau anak miskin di seluruh Malaysia
Kini lebih daripada 13,000 siswazah telah menamatkan pengajian di peringkat Diploma, Sarjana Muda dan Sarjana (MBA). UC Bestari juga telah mengeluarkan biasiswa kepada 560 siswa Program Asasi dengan belanja RM5.6 juta. UC Bestari juga telah mengeluarkan pendahuluan bagi menampung sara hidupyuran pengajian dan asrama yang berjumlah lebih daripada RM21 juta. 
Oleh yang demikian, YAWATIM (Yayasan Waqaf Pendidikan Anak Yatim atau Miskin Malaysia) telah menggerakkan usaha bagi mendapatkan dana dan sumbangan daripada pelbagai pihak bagi tujuan waqaf pendidikan anak yatim dan miskin tersebut.


Program dan aktiviti dari hasil derma waqaf:


1. Mengadakan kelas-kelas tuisyen untuk pelajar yang menduduki peperiksaan

2. Mengadakan program motivasi dan pembangunan personaliti untuk meningkatkan jati diri pelajar

3. Membantu asrama-asrama anak yatim atau miskin

4. Mengadakan transformasi pengurusan asrama anak yatim sebagai pusat pembangunan

5. Menyediakan dan menaik taraf kemudahan dan kelengkapan tiga IPT milik PEYATIM iaitu University College Bestary, Kolej Teknologi Bestari, Institut Kemahiran Bestari agar kemasukan pelajar dapat dilipatgandakan.BERWAQAF MELALUI SENANGPAY


Pembelian waqaf berharga RM30.00 bagi satu lot yang bersaiz 0.1m persegi, boleh dilakukan melalui senangpay dengan pautan di bawah. Sijil dan resit (untuk tujuan cukai) dihantar ke alamat yang diberikan.


Berwaqaf melalui senangPay
Sukacita dimaklumkan bahawa segala derma yang diberikan adalah dikecualikan dari cukai pendapatan (Rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.3872).


BERWAQAF MELALUI WAQAF PEYATIM ONPAY

Menyumbang dengan lebih fleksibel. Kami menerima amaun yang pelbagai mengikut jenis sumbangan yang diberikan. Klik pada pautan di bawah:


WAQAF PEYATIM ONPAY

Sukacita dimaklumkan bahawa segala derma yang diberikan adalah dikecualikan dari cukai pendapatan (Rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.3872).


BERWAQAF SECARA BULANAN


Berwaqaf juga boleh dilakukan secara bulanan melalui Direct Debit serendah RM10.00 sebulan. Pewaqaf boleh meletakkan AMAUN POTONGAN (Contohnya RM20, RM30 mahupun RM100) dan TEMPOH PEMOTONGAN (1 tahun, 2 tahun mahupun 15 tahun) mengikut yang DIHAJATI. Untuk mendapatkan borang berwaqaf secara bulanan, klik BORANG DIRECT DEBIT DI BAWAH.


Borang Direct Debit

Borang yang telah lengkap diisi boleh dipos atau dihantar secara tangan ke alamat di bawah:


YAYASAN WAQAF PENDIDIKAN ANAK YATIM ATAU MISKIN MALAYSIA

YAWATIM Pejabat Perlis

No 6, Taman Teknologi Pauh Putra

02600 Arau Perlis.


Atau hubungi 017-5047707 untuk temujanji penyerahan borang.


Sukacita dimaklumkan bahawa segala derma yang diberikan adalah dikecualikan dari cukai pendapatan (Rujukan LHDN: 01/35/42/51/179-6.3872).


Untuk maklumat lanjut, hubungi YAWATIM Negeri Perlis dengan KLIK YAWATIM PERLIS di bawah:

YAWATIM PEJABAT PERLIS/KEDAHMessages